de Anenii Noi

      Adevărul
Sâmbătă, 2018-10-20, 12:47 PM
Bine ati venit Vizitator | RSS
 
Principala Catalog de fisiereInregistrareLogin

Menul site-ului
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
Fisierele mele [35]
Cautare
Principala » fisiere » Fisierele mele

Nr. 31
2012-03-05, 3:45 PM

Serviciul de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului

Peter Matjašič: Republica Moldova ar fi un exemplu de succes în strategii pentru tineret

”Este foarte bine că Republica Moldova implementează toate practicile acumulate la nivel european și, chiar dacă în spațiul european sunteți cel mai tînăr minister responsabil de sport și tineret, mă bucur de succesele din ultimii doi ani și vă îndemn la un schimb de experiență cu statele membre ale UE, pentru că aveți o practică inedită, în acest sens”. Declarația  aparține președintelui Forumului European al Tineretului, Peter Matjašič, care a avut la 23 februarie o întrevedere cu Ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu.

”Avem o strategie bine conturată pentru viitorii ani. Purtăm consultări cu societatea civilă, administrațile publice locale, cele mai active ONG-uri în domeniul politicilor de tineret, în vederea extinderii termenilor, pentru o dezvoltare durabilă a acestui segment”, - a declarat Ion Cebanu.

Referinduse la aspectul legislativ, Ministrul Tineretului și Sportului a specificat mai multe inițiative ale instituției, inclusiv Legea cu privire la voluntariat, aprobată în Parlamentul Republicii Moldova: ”Este o lege foarte bună, în opinia specialiștilor și a societății civile, per ansamblu, deoarece respectă cerințele tineretului. Suntem în așteptarea aprobării și a mecanismului de implementare a legii date, inclusiv formarea comisiei guvernamentale. Accentuez - experiența acumulată în cadrul diverselor proiecte de voluntariat reprezintă un moment important și pentru tineri, ca specialiști, și pentru viitorii angajatori care vor ține cont de practicile acumulate de către tineri”.


Ion Cebanu: Acordurile RM cu România și Belarus ar servi un exemplu pentru toate statele din bazinul Mării Negre

”Acordurile de cooperare, în domeniul sportului și politicilor de tineret, semnate cu România și Belarus ar servi un bun exemplu și pentru statele pe care le reprezentați.” Declarația a fost făcută la 22 februarie de către Ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu, în cadrul unui contact making seminar pentru țările din Bazinul Mării Negre, care și-a deschis lucrările la Chișinău.

Reuniți pentru trei zile în capitala Republicii Moldova, participanții la seminar vor prezenta bunele practici în domeniul strategiilor și politicilor de tineret, pentru fiecare țară în parte: România, Azerbaidjan, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Turcia și Belarus. Formatul țărilor din Bazinul Mării Negre + Belarus a fost acceptat de organizatorii seminarului, Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) și Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova, în virtutea colaborării fructuase pe acest segment în cadrul politicilor de tineret pentru țările din Europa de Sud-Est.

”Obiectivul nostru principal este integrarea europeană și considerăm ca foarte importantă cooperarea cu România și alte state europene, Comunitatea Statelor Independente și țările din Bazinul Mării Negre. Dorim să discutăm reușitele noastre, dar și să examinăm experiența acumulată în alte state. Suntem deschiși să comunicăm în continuare atît la nivel central, prin semnarea acordurilor de colaborare în domeniul tineretului, cît și la nivelul de ONG-uri. În această ordine de idei le mulțumesc colegilor de la CNTM pentru poziția activă și dorința de a realiza noi idei, la nivel european” – a mai declarat Ion Cebanu.
Categorie: Fisierele mele | Adaugat de: octavianzelinski
Vizualizari: 639 | Downloads: 0 | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
 
Urmăreşte Adevărul online!
Monumentul lui Lenin rămîne la locul lui.
Preluat Publika TV

Doi părinţi şi copiii lor - morţi la Roşcani
Preluat JurnalTV
Protest din cauza prafului, în satul Botnărești
Preluat Prime.md


Operaţiunea "7 aprilie".

Grădiniţa - spaţiu bun de locuit!
Preluat JurnalTV

REVOLTĂTOR! În Anenii Noi, grădiniţa a fost transformată în bloc de locuit!

Macaroane pe urechi la Merenii Noi.
Preluat JurnalTV.

Impresii din Anenii Noi. Curaj.TV

 
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Copyright Adevărul de Anenii Noi © 2011