de Anenii Noi

      Adevărul
Sâmbătă, 2018-10-20, 1:13 PM
Bine ati venit Vizitator | RSS
 
Principala Catalog de fisiereInregistrareLogin

Menul site-ului
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
Fisierele mele [35]
Cautare
Principala » fisiere » Fisierele mele

Nr.30, 2012, 13.02-26.02
2012-03-05, 11:52 AM
Șeful unei instituţii medicale republicane reţinut cu mită de 65 000 lei

Preluat UNIMEDIA

Şeful unei instituţii medicale republicane a fost reţinut de ofiţerii Centrului Anticoruptie, în comun cu procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă, informează Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției.

Acesta, deţinând şi functia de preşedinte al grupului de lucru creat pentru licitaţia publică de achiziţionare a utilajului medical, iniţial ar fi estorcat de la directorul unui S.R.L. circa 300 000 lei, pentru favorizarea câştigării acestei licitaţii publice, sumă care urma să fie achitată în rate. 

Astfel, persoana cu funcţie de răspundere a fost reţinută în flagrant în biroul de serviciu în momentul primirii sumei de 61 420 lei. Banii marcati „mită CCCEC” au fost depistaţi în geanta acestuia. Anterior, sub controlul colaboratorilor operativi ai Centrului a avut loc livrarea de control în sumă de 4200 lei.

În prezent, suspectul este cercetat penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă privaţiune de libertate pe un termen de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unități contravenționale, cu privarea de dreptul de a ocupa o anumită funcţie sau exercitarea anumitei activităţi pe un termen de la 3 la 5 ani.


Tir cu arcul: deținem locul 9 în lume

 Serviciul de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului

După seria de trageri individuale la tir cu arcul recurve, cu un punctaj de 563 (287+ 276) sau locul XII în preliminare, Mirca Alexandra a reușit să obțină locul IX în finala Campionatului Mondial, care s-a desfășurat în perioada 5-9 februarie, la Los Angeles.

Mirca Alexandra a obținut un rezultat bun în cadrul 1/16 de finală însă a cedat la limită în optimile de finală sportivei din Franța Marie Charlotte Bideaud).

Măestria Alexandrei Mirca trebuie doar cizelată și vom avea cu certitudine rezultate mai frumoase la competițiile internaționale ce urmează, - a declarat pentru presă Secretarul Federației de Tir cu arcul, Irina Cecanova.

De notat că medalia de aur la juniori, feminin, i-a revenit Kristinei Timofeeva din Rusia, iar la seniori, feminin, locul I a fost cucerit de cetățeanca Italiei Natalia Valeeva, originară din Republica Moldova.


Ministerul Tineretului și Sportului identifică prioritățile pentru următorii ani
Serviciul de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului

Prioritățile de politici pentru tineret și sport pentru anii 2013-2015 vor continua angajamentele asumate în programul de activitate a Guvernului pentru anii 2011-2014, o atenție deosebită fiind acordată proiectelor de creare și îmbunătățire a bazei tehnico-materiale a școlilor și centrelor sportive, dar și constituirii Agenției Naționale Anti-Doping. Declarația a fost făcută la 16 februarie în cadrul ședinței grupului de lucru, responsabil de politica de cheltuieli pentru sectorul tineret și sport în anii 2013-2015.

Doresc să accentuez că Ministerul Tineretului și Sportului a stabilit din timp prioritățile pentru anul curent. Vorbesc de management efectiv în activitatea tuturor instituțiilor din subordinea ministerului și acordarea unei atenții sporite școlilor sportive – instituțiilor care identifică tinerele talente sportive și pregătesc pe parcursul anilor viitorii campioni, atît la nivel național, cît și la cel internațional. Totodată, solicit colegilor de la minister să stabilească prioritățile pentru următorii ani, astfel încît activitatea noastră, per ansamblu, să corespundă cerințelor programului de guvernare, dincolo de provocările pe care le vom mai avea, cu siguranță,  - a declarat Ministrul Ion Cebanu.
Mă bucură inițiativa de a organiza o astfel de ședință, - a adăugat Ministrul Tineretului și Sportului, la sfărșitul reuniunii grupului de lucru. Este o abordare corectă a strategiilor naționale, inclusiv în domeniul tineretului și sportului, prin consultări și elaborări de politici la nivel sectorial. În această ordine de idei aș solicita un format mai extins pentru una din ședințele apropiate, deoarece suntem obligați nu doar să identificăm problemele cu care ne confruntăm, dar și să propunem mecanisme de realizare a planurilor strategice, cum ar fi construcția Stadionului Republican și alte proiecte de importanță majoră pentru Republica Moldova. Veți avea toată înțelegerea și susținerea din partea ministerului, - a conchis Ion Cebanu.
De notat că Ministerul Tineretului și Sportului a elaborat acum doi ani Planul de Dezvoltare Strategică (PDS) pentru anii 2012-2014. Totodată, MTS susține și procesul de elaborare a Cadrului bugetar pe termen mediu (CBTM), care stabilește țintele multi-anuale, determină resursele și cheltuielile bugetului public național conform principiului unității. Potrivit specialiștilor, proiectul CBTM vine să identifice atît prioritățile în domeniile-cheie de dezvoltare a statului, cît și sursele financiare necesare pentru realizarea celor mai importante proiecte.

Nesupunere civică plătită cu macaroane?
Cît costă în Merenii Noi „nesupunerea civică”?
De la faţa locului O. Zelinski

În pofida vremii aspre şi zăpezii abundente, marţi, 14 februarie, primăriţa de Merenii Noi, a organizat în sat, împreună cu deputatul comunist Veaceslav Bondari o întrunire la care s-au colectat 70 de semnături împotriva Alianţei pentru Integrare Europeană. Adunarea dată ar fi trebuit să se înscrie în şirul lung de manifestaţii similare organizate de comunişti în contextul campaniei anunţate de nesupunere civică faţă de putere. Zic „ar fi trebuit”, pentru că o acţiune de nesupunere civică presupune o  poziţie civică fermă. În cazul nostru preţul acestei aşa-zise „nesupuneri” a fost un biet pachet de macaroane pentru aceşti oameni amărîţi, sărăciţi şi minţiţi timp de mai bine de 20 de ani.


La adunare au încercat să asiste şi cîţiva consilieri raionali Anenii Noi, accesul cărora a fost, însă, îngrădit. Potrivit consilierului raional PLDM Ion Gnilenco, pentru fiecare semnătură oamenilor li s-a promis câte o cutie cu paste făinoase. Dezamăgire, însă. Sătenii au plecat acasă cu mâinile goale, pentru că la vederea jurnaliştilor macaroanele s-au terminat. 

Şi poliţistul de sector a văzut cum în ajun dintr-un camion de lângă Primăriei erau descărcate cutii cu macaroane. Comuniştii, însă, au negat că ar fi avut paste făinoase pentru săteni.

Ajunşi la Primărie - surpriză. În biroul primăriţei erau depozitate mai multe cutii cu paste (circa 50, după cum rezultă clar din filmarea JurnalTV). Puşi în faţa faptului, comuniştii au încercat să scape basma curată, dar tot nu au putut explica de unde sunt macaroanele.

Îmi pun legitima întrebare: dacă nu ai ce ascunde, de ce să refuzi accesul jurnaliştilor în cabinet, de ce să nu le prezinţi factura prin care ai primit aceste macaroane? Asta – dacă nu ai ce ascunde. Ce să faci, totuşi, dacă eşti prins cu mîţa-n sac?
Îmi mai pun şi o altă întrebare? Oare autoritatea locală – primăriţa satului – nu are alte ocupaţii pe o vreme ca asta? Oare sătenii aleg primarii pentru ca aceştia să organizeze mitinguri şi adunări sau să se ocupe de curăţatul drumurilor săteşti şi de alte probleme mari ale comunităţii? TREZIŢI-VĂ, OAMENI BUNI! Ei vă mint cu neruşinare şi vă implică în jocurile lor murdare!

Drumuri mai bune în Gura Bîcului
O. Zelinski
Săptămîna trecută am publicat o informaţie despre faptul că în satul Puhăceni a început elaborarea studiului de fezabilitate în vederea accesării unui grant pentru reparaţia drumurilor de acces la cîmpurile agricole. Conform primarului localităţii e vorba de o sumă de peste 4,6 milioane de lei urmează să fie alocată satului în cadrul proiectului Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă. Săptămîna curentă am aflat că şi satul Gura Bîcului a devenit eligibil în cadrul unui asemenea proiect. Potrivit dlui Ion Lapicus, primar de Gura Bîcului, şi aici proiectul prevede reparaţia în variantă albă a drumurilor de acces către cîmpurile agricole ale comunităţii.

DISPERAŢI, VOR SĂ RENUNŢE LA VIAŢĂ.
VAL DE TENTATIVE DE SUICID LA ORHEI
Plaiul Orheian

Nouă femei şi cinci bărbaţi din raionul Orhei, în marea lor majoritate oameni de la sate, cu vârste cuprinse între 18-61 de ani, au încercat să-şi pună capăt zilelor. Medicii afirmă că un asemenea val de tentative de suicid înregistrate în luna ianuarie se atestă pentru prima dată în ultimii ani, scrie publicația Plaiul Orheian.
 
Pe parcursul lui Gerar, medicii serviciului medical de urgenţă s-au deplasat în paisprezece localităţi pentru a acorda ajutor medical persoanelor care au încercat să se sinucidă.
 
Tinerii care abia au atins majoratul, oameni în floarea vârstei, dar şi bunicii socot că ştreangul, intoxicaţia cu medicamente sau lama cuţitului ar fi soluţia pentru a pune capăt problemelor care la macină viaţa.
 
Potrivit lui Lilian Croitoru, şeful substaţiei Asistenţă Medicală Urgentă Orhei, în urma unui studiu s-a stabilit că pe parcursul ultimilor trei ani au avut loc 213 tentative de suicid.
 
Cincizeci la sută din cei care încearcă să renunţe la viaţă sunt femei. Studiul denotă faptul că în perioada de referinţă tentativele de suicid sunt în descreştere. De exemplu, dacă în anul 2009 numărul acestora a constituit 83, în anul trecut - 57. Oricum, însă, rata celor ce doresc să plece din viaţă este destul de înaltă.
 
Psihologul Daniela Pumnea afirmă că tentativele de suicid se produc pe fundalul sărăciei, neînţelegerilor în familie, consumului de droguri şi alcool, sănătăţii şubrede etc.

Ministerul Tineretului şi Sportului comunică:

Dorim un parteneriat moldo-american de lungă durată
Ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu, a avut recent o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser, aflat în vizită de lucru la MTS. Părțile au discutat perspectivele de colaborare moldo-americane, în domeniul sportului și politicilor de tineret.

Ministrul Ion Cebanu a făcut o retrospectivă a experienței de succes în domeniul politicilor de tineret, cu referire la mai multe proiecte din ultimul an, și a menționat performanțele sportivilor moldoveni pe arena internațională.
La rîndul său, diplomatul american a apreciat activitatea ministerului, accentuînd inițiativele Ministerului Tineretului și Sportului asupra perfecționării legislației Republicii Moldova în domeniul tineretului și importanța amplificării politicilor de tineret pentru dezvoltarea durabilă a societății. Excelența Sa, William H. Moser, a menționat proiectele realizate în anii precedenți, precum ,,Ambasadorii Păcii 2010” și alte proiecte realizate cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova. În acest context Ambasadorul SUA și-a exprimat dorința de a continua astfel de proiecte și de a iniția unele noi. William H. Moser s-a referit și la programul ,,Humanitarian Aid” prin intermediul căruia pot fi realizate programe comune de renovare și dotare cu echipament ale școlilor sportive din subordinea ministerului.
La finele întrevederii Ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu, a remarcat importanța relațiilor moldo-americane în contextul dezvoltării unui parteneriat de lungă durată.
Agenda sportivă
Lotul național paralimpic de triatlon-forță (powerlifting) a participat în perioada 9-13 februarie la Turneul internațional din orașul Alexin, Federația Rusă. Republica Moldova va fi reprezentată de sportivii Larisa Marinencoca, Ștefan Roșca și antrenorul acestora, Dumtru Prodan.
 Ministerul Tineretului și Sportului a aprobat devizul de cheltuieli în sumă de 12.544 lei, pentru deplasarea delegației sportive la competiție, cazare și hrană. Raportul analitic va fi prezentat de către Federația Paralimpică în termen de 5 zile și va fi făcut public.
Campionatul Republicii Moldova de sambo
Campionatul Republicii Moldova de sambo, rezervat tineretului și juniorilor, s-a desfășurat la Chișinău, în zilele de 9-11 februarie. Ordinul a fost semnat astăzi de Ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu.
Ministerul Tineretului și Sportului va aloca 30638 de lei în acest sens, iar Centrul sportiv de pregătire a loturilor naționale va fi responsabil de organizarea și desfășurarea campionatului.
Decizia a survenit în urma unui demers al Federației de sambo privind organizarea competiției, activitate ce se înscrie în Calendarul acțiunilor sportive naționale și internaționale pentru anul 2012.Categorie: Fisierele mele | Adaugat de: octavianzelinski
Vizualizari: 842 | Downloads: 0 | Comentarii: 1 | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
 
Urmăreşte Adevărul online!
Monumentul lui Lenin rămîne la locul lui.
Preluat Publika TV

Doi părinţi şi copiii lor - morţi la Roşcani
Preluat JurnalTV
Protest din cauza prafului, în satul Botnărești
Preluat Prime.md


Operaţiunea "7 aprilie".

Grădiniţa - spaţiu bun de locuit!
Preluat JurnalTV

REVOLTĂTOR! În Anenii Noi, grădiniţa a fost transformată în bloc de locuit!

Macaroane pe urechi la Merenii Noi.
Preluat JurnalTV.

Impresii din Anenii Noi. Curaj.TV

 
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Copyright Adevărul de Anenii Noi © 2011