de Anenii Noi

      Adevărul
Sâmbătă, 2018-10-20, 1:17 PM
Bine ati venit Vizitator | RSS
 
Principala Catalog de fisiereInregistrareLogin

Menul site-ului
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
Fisierele mele [35]
Cautare
Principala » fisiere » Fisierele mele

Nr.23, 2011, 28.11-11.12
2011-12-20, 11:45 AM
Cît cîştigă un deputat?
O. Zelinski în baza API.md

Asociaţia Presei Independente (API) şi Alianţa Anticorupţie (AAC) continuă campania „Interese la vedere", prin care îndeamnă funcţionarii şi demnitarii de stat să completeze şi să facă publice declaraţiile de interese personale, în conformitate cu Legea nr.16-XVI din 15.02.2008 cu privire la conflictul de interese.

Până în prezent (29 noiembrie 2011, ziua redactării materialului), 89 de persoane cu funcţii publice şi-au declarat interesele personale în cadrul campaniei „Interese la vedere”.

Asociaţia Presei Independente (API) şi Alianţa Anticorupţie (AAC) îndeamnă persoanele cu funcţii publice cărora li se aplică Legea nr.16-XVI cu privire la conflictul de interese să completeze un formular care include toată informaţia cerută de lege, inclusiv interesele personale nemijlocite ale declarantului, interesele în virtutea stării civile şi interesele în virtutea relaţiilor de rudenie. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul API – http://api.md/events/20901/index.html.

Declaraţiile de interese ale demnitarilor şi funcţionarilor pot fi consultate la: http://api.md/events/20901/index.html.

Notă „ADEVĂRUL": pămînteanul nostru din Floreni, deputatul PL Valeriu Munteanu, se numără, spre onoarea sa,  printre primii aleşi ai poporului care au completat respectiva declaraţie.

Astfel, pentru perioada 01.01.2010 – 31.12.2010 alesul poporului a declarat beneficii băneşti în sumă de 180345,48 lei ca deputat, iar soţia domniei sale, care a activat în perioada septembrie – decembrie 2010 în calitate de specialist în cadrul Direcţiei marketing a SA „Moldtelecom” – în sumă de 15000 de lei.

Informaţia dată este accesibilă oricărui cititor la http://api.md/events/20901/index.html. 

SCURȘI DE BANI DE CĂTRE UN ȘARLATAN

Preluat de la http://www.stirilocale.md/Anenii-Noi/SCURSI-DE-BANI-DE-CATRE-UN-SARLATAN-ORDINAR.html

Le promitea oamenilor pașapoarte rusești și românești iar după ce lua banii... DISPĂREA. Un bărbat din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, a fost reținut de poliție, fiind suspectat de escrocherie.

Potrivit MAI, bărbatul de 36 de ani se ocupa cu perfectarea actelor de identitate rusești și românești. Dându-se drept consilier în Primăria municipiului Chişinău, el le promitea oamenilor că o să le facă mult mai repede actele de care au nevoie.

În schimbul acestor servicii, suspectul cerea 4 mii de euro pentru comandă, după care dispărea. În urma mai multor plângeri, oamenii legii l-au reținut pe suspect și au scos la iveală schema „afacerii” sale. De pe urma acestei înșelătorii, bărbatul a pus ilegal în buzunar aproximativ 40 de mii de euro.

Suspectul nu este la prima abatere de la lege. El a fost anterior judecat pentru diverse infracțiuni. Totodată, bărbatul mai este bănuit și de afaceri ilegale cu droguri. La moment el se află în arest preventiv.

Poliția se adresează tuturor persoanelor care au avut de suferit de pe urma acțiunilor ilegale ale suspectului, să sune la următoarele numere de telefon: 0 22 577-142, 0 22 577-177 sau 069 888 593.


Violenţa în familie nu trebuie tolerată

Timp de mai mulţi ani un locuitor al raionului Anenii Noi îşi bătea joc cu cinism de membrii familiei. Graţie intervenţiei procuraturii raionale agresorul a fost condamnat în sfîrşit.

V. Babilev, procuror în Procuratura r-nului Anenii Noi, consilier juridic de rangul III

Violenţa în familie este un fenomen negativ, care se întîlneşte în Moldova destul de des şi care trebuie combătut.

Cazul despre care vom relata s-a început iniţial prin crearea unei familii, iar tinerii căsătoriţi s-au mutat cu traiul în casa mamei miresei. În scurt timp, s-au născut şi doi copii, însă cel care trebuia să protejeze copii şi soţia, adică soţul, a devenit din cauza abuzului de alcool o ameninţare pentru familie.

O. Chiper (căci anume despre el e vorba) pe parcursul a mai mulţi ani făcea viaţa copiilor săi, a soţiei sale şi a soacrei insuportabilă, aceştia din urmă dormeau în mod regulat pe la vecini sau prin grădini, numai să nu fie maltrataţi de către tată.

Nici radierea vizei de reşedinţă şi nici interdicţia instanţei de judecată de a nu se apropia mai mult de 200 m de foştii membrii a familiei sale nu l-au oprit pe acesta, agresorul continuîndu-şi acţiunile sale de intimidare şi batjocură.

Doar după adresarea cu o plîngere către organele de drept, acţiunile lui au fost calificate ca infracţiuni şi încadrate juridic în baza Codului penal.

Urmărirea penală în privinţa lui O. Chiper a fost finalizată de către Procuratura raionului Anenii Noi şi transmisă la 06.10.2011 în Judecătoria Anenii Noi spre examinare în fond.

Prin sentinţa Judecătoriei Anenii Noi din 03 noiembrie 2011, instanţa de judecată a acceptat probele prezentate de către procuror, la recunoscut vinovat pe O. Chiper de comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 186 alin. (2) lit. d), 179 alin. (2) şi 320 alin. (1) Cod penal al R. Moldova şi i-a stabilit o pedeapsă definitivă sub formă de 1 ani şi 2 luni de închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Самые красивые тела представили миру свои смелые формы


Один из известных фэшн-фотографов мира Рафаэль Маццукко выпустил книгу-альбом под названием "Culo", что в итальянском языке соответствует грубому варианту русского слова, означающего заднюю часть тела. 248-страничный альбом состоит из фотографий обнаженных филейных частей самых красивых и знаменитых женщин мира, таких как Алессандра Амбросио, Николь Шерзингер, Кейт Аптон, Ирина Шейх, Леди Гага, Памела Андерсон и др.
Откровенные фото на http://www.svpressa.ru/world/photo/50314/14#f.

Jumătate dintre femei fac sex îmbrăcate parţial

În baza http://www.ziare.com

Aproape jumătate dintre femei sunt atît de pudice încît păstrează o parte din haine pe ele chiar şi atunci cînd fac sex, arata un sondaj realizat în Marea Britanie.

Mai precis, 48% procedează astfel, purtînd măcar o piesă de îmbracăminte în pat, dezvăluie sondajul realizat de MyCelebrityFashion.co.uk, citat de Daily Mail. Cele care procedează astfel spun ca veşmîntul care continuă să le acopere le creşte încrederea în ele.

Cele mai multe fac amor  purtînd un neglijeu sau sutien. 36% dintre bărbaţi nu sunt deranjaţi de acest aspect, restul preferînd să aibă lîngă ei o Eva, aşa cum a lăsat-o Dumnezeu – adică GOALĂ.

Daca 61% dintre femei spun că preferă să facă sex cu lumina stinsă, doar 37% dintre bărbaţi procedează la fel, releva sondajul realizat pe 1.563 de persoane de ambele sexe.

Atac raider în raionul Anenii Noi?

Ce se întîmplă, de fapt, la fabrica de cărămidă din Chirca.

 

O. Zelinski în baza publicaţiilor republicane şi observaţiilor proprii

Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii de cărămidă din satul Chirca protestează pentru că vor să-şi primească salariile şi să-şi recapete locurile de muncă. Oamenii sunt nemulţumiţi că, acum doi ani, întreprinderea a fost închisă în urma unor nereguli depistate de Procuratura Generală. Pe de altă parte, directorul întreprinderii crede că activitatea acesteia este blocată la comandă.

 Angajaţii fabricii de cărămidă, împreună cu administraţia acesteia spun că vor protesta, timp de 10 zile, pe teritoriul întreprinderii. Dacă în acest interval de timp revendicările lor nu vor fi satisfăcute, ei spun că vor veni să protesteze în faţa Procuraturii Generale.

 În 2009, Procuratura Generală a sistat activitatea Fabricii de cărămidă pe motiv că ar fi fost depăşit perimetrul minier şi ar fi fost ocupate două hectare de pământ fără drept de proprietate asupra lor. Administraţia întreprinderii susţine, însă, că dosarele au fost fabricate la comandă.

 "Noi credem că după tot ce se petrece pe parcursul a doi ani de zile este un atac de raider clasic a persoanelor de influenţă. Acestea au ca scop de a falimenta şi de a prelua fabrica. Oamenii nu au primit salarii practic de doi ani de zile.  Dacă nu vom primi un răspuns sau ajutor din partea republicii vom protesta în faţa Procuraturii Generale şi în faţa Guvernului", a declarat directorul fabricii de cărămidă din Chirca, Vladimir Hajdiu.

 Potrivit directorului fabricii, cele mai multe verificări au demonstrat că întreprinderea lucra fără abateri de la lege. Cu toate acestea, autorităţile statului nu permit reluarea activităţii acesteia.

Degradăm, degradăm, dragi moldoveni...

Pensionar bătut pentru 400 de lei!

Serviciul de presă al ONG „Caritas - Anenii Noi”

 Constat cu stupoare, dragi cititori, că în ultima vreme poporul nostru degradează simţitor şi cu paşi rapizi. Am ajuns să uităm ce înseamnă respect, bună cuviinţă, teamă, etc. Ne transformăm în animale de pradă, gata oricînd să sărim la gîtul jertfei pentru nimic.

 Un caz de acest gen a avut loc în seara de sîmbătă spre duminică în Speia. Vă prezentăm în cele ce urmează detaliile unui caz pe cît de dramatic, pe atît de ridicol în esenţă.

În jurul orelor 12.00 noaptea, la colaboratorul „Caritas - Anenii Noi” din Speia s-a adresat locuitorul satului, pensionarul Petru T. (în vîrstă de 62 de ani), care s-a plîns cum că cu puţin timp în urmă domiciliul său a fost violat de consăteanul său Ion C., un tînăr eliberat abia de jumătate de an din închisoare. Acesta, ameninţîndu-l pe bătrîn şi bătîndu-l i-a solicitat rambursarea unei sume de 400 de lei împrumutate de bătrîn de la verişoara agresorului. Infractorul i-a dat ca termen jumătate de oră pentru a găsi banii cu pricina, ameninţîndu-l că în caz contrar îl snopeşte în bătăi.

Nu am putut rămîne indiferenţi la durerea bătrînului, fapt pentru care am apelat la unitatea de gardă a comisariatului de poliţie Anenii Noi, dînşii făcîndu-mi amabil legătură cu inspectorul de sector din Speia, Sergiu Croitor, un tînăr proaspăt angajat în poliţie, dar cu dorinţă de lucru.

Ne-am deplasat împreună la casa pensionarului. Peste ceva timp, în jurul orei 02.30, în timp ce inspectorul întocmea procesele-verbale, iată că agresorul şi-a făcut apariţia pentru a-şi pune în aplicare ameninţările. Acţiunile operative şi profesioniste ale inspectorului Sergiu Croitor au dus la reţinerea agresorului, care a fost transmis în aceeaşi noapte grupei operative a CRP Anenii Noi.

În prezent, pe cazul dat se desfăşoară ancheta corespunzătoare.

Nu intrăm în detalii de ordin juridic, nu ţine de competenţa noastră să apreciem fapta agresorului, însă nu putem rămîne indiferenţi faţă de un atare caz strigător la cer: să ajungi să snopeşti în bătăi un pensionar, fie şi pentru 400 de lei – asta întrece orice limite omeneşti.

Выражение протеста или откровенный вандализм?

Октавиан Зелински

Проходя в пятницу (25 ноября) утром мимо памятника Ленину, расположенному в центре Новых Анен, я заметил сотрудников городских коммунальных служб, которые старательно пытались вытереть надписи кем-то выведенные ночью белой краской.

Подойдя ближе, я удостоверился в том, что памятник «вождю мирового пролетариата» стал в очередной раз жертвой новоаненских оригиналов (либо вандалов, если вам угодно).

Надписи на постаменте носили политический характер (на изображениях это отчетливо видно), выражая, по мнению авторов, их четкую жизненную позицию и отношение к памятнику и исторической фигуре, отлитой в бронзе.

Начну с того, что выскажу свое личное мнение по поводу размещения памятника в сквере у дома культуры: ему там не место, это однозначно. Тем более в сквере у дома культуры, рядом с церковью, ибо отношение «вождя» к культуре и религии хорошо всем известно. Но это лишь сугубо личное мнение и оно не нарушает закон, сколь долго оно ограничивается лишь словесным выражением, но не делом.

И поверьте мне, иногда простое выражение протеста (в форме митинга, флэш-моба, и т.д.) намного эффективнее, нежели подобные протестные проявления.

 
В остальном же напоминаю всем желающим «художественного самовыражения», что установка памятника была узаконена решением городского совета Анений Ной в 2005-м году. Это решение, быть может, не вполне обосновано с законной и градостроительной точек зрения – не знаю, на то есть судебные инстанции, куда может обратиться каждый желающий за правдой.
Categorie: Fisierele mele | Adaugat de: octavianzelinski
Vizualizari: 868 | Downloads: 0 | Comentarii: 36 | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
 
Urmăreşte Adevărul online!
Monumentul lui Lenin rămîne la locul lui.
Preluat Publika TV

Doi părinţi şi copiii lor - morţi la Roşcani
Preluat JurnalTV
Protest din cauza prafului, în satul Botnărești
Preluat Prime.md


Operaţiunea "7 aprilie".

Grădiniţa - spaţiu bun de locuit!
Preluat JurnalTV

REVOLTĂTOR! În Anenii Noi, grădiniţa a fost transformată în bloc de locuit!

Macaroane pe urechi la Merenii Noi.
Preluat JurnalTV.

Impresii din Anenii Noi. Curaj.TV

 
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Copyright Adevărul de Anenii Noi © 2011