de Anenii Noi

      Adevărul
Sâmbătă, 2018-10-20, 1:25 PM
Bine ati venit Vizitator | RSS
 
Principala Catalog de fisiereInregistrareLogin

Menul site-ului
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
Fisierele mele [35]
Cautare
Principala » fisiere » Fisierele mele

Nr.15, 2011, 05.09-11.09
2011-09-20, 2:17 PMCOMERCIANTA DE SUFLETE: TÂNĂRĂ DIN ANENII NOI RACOLA FETE PENTRU PROSTITUȚIE ÎN TURCIA

(версия на русском языке)

 

Preluat de la stirilocale.md

O tânără de 20 de ani, originară din raionul Anenii Noi, a fost reținută de polițiști pentru trafic de carne vie. Aceasta făcea parte dintr-o grupare internațională specializată în recrutarea și transportarea tinerelor moldovence în orașul Antalya, Turcia, în scopul practicării prostituției.

În cursul anchetei s-a stabilit că aceasta nu activa de una singură, făcând parte dintr-un grup criminal iar fiecare dintre membrii acestuia avea un rol bine determinat, potrivit MAI.

Moldoveanca era responsabilă de recrutarea fetelor nevoiașe, din familii social-vulnerabile și transportarea lor în Turcia, restul membrilor, cetățeni turci – de asigurarea cheltuielilor de drum, primirea clienților, a plăților de la aceștia etc. În Turcia, tinerele erau preluate de ceilalți membri ai grupului, care, le organizau exploatarea sexuală. Pentru o moldoveancă ajunsă în Turcia, suspecta ridica circa 1000 de euro.

În momentul documentării acestui caz polițiștii au identificat 2 victime ale grupului (originare din Dubăsari și Râbnița), însă cercetările continuă în vederea identificării și stabilirii tuturor circumstanțelor, membrilor și victimelor acestui caz.

În prezent, moldoveanca suspectă este cercetată în baza art. 220 Cod Penal al RM. Dacă va fi găsită vinovată de proxenetism, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 7 ani.

 

 

VIOLATE ȘI TRIMISE LA PRĂȘIT PE CÂMPURILE DIN ANENII NOI.

VEZI PRIN CE CALVAR AU TRECUT CÎTEVA MINORE DE 13 ANI

Preluat de la stirilocale.md

Procurorii au trimis în fața judecătorilor doi indivizi suspectați de trafic de copii în scop de exploatare prin muncă. Ei ar fi violat trei minore din Bender după care le-au impus să muncească în gospodăriile agricole din raionul Anenii Noi.

Potrivit actului de inculpare întocmit de procurori, în iunie 2010 aflându-se în orașul Bender, învinuiţii au recrutat 3 minore la munci agricole în localitatea Hârbovăţ, Anenii Noi.

Procurorii menţionează că victimele, în vârstă de 13 ani, au plecat fără înştiinţarea părinţilor, care în decurs de câteva săptămâni nu cunoşteau despre locul aflării acestora.

Bărbaţii le-au organizat minorelor transportarea, dar şi modalitatea de prestare a muncii. În drum spre destinaţie, însă, aceştia au făcut un popas în raionul Căuşeni, unde minorele au fost adăpostite într-o locuinţă din satul Chircăieşti. Aici fetele au fost abuzate sexual, acţiuni pentru care peroanele respective au fost deja învinuite într-o cauză penală separată.

Pe 25 iunie 2010, copilele au fost transportate cu un taxi în raionul Anenii Noi, bărbaţii achitând  taximetristului 300 de lei, în aşa mod, creînd minorelor dependenţă financiară, cu scopul ulterioarei exploatări prin munci agricole.

Timp de aproximativ două săptămâni victimele au fost adăpostite în blocurile locative ale taberei de odihnă din preajma satului Hârbovăţ fiind antrenate la prăşit şi cules legume.

Pe 1 iulie 2010 minorele au încercat să evadeze însă fără succes, fiind depistate, bătute şi impuse să presteze în continuare munci agricole.

Fetele au reuşit totuşi să-şi telefoneze părinţii care au alertat forţele de ordine, iar peste două zile acestea au fost eliberate.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 sau detenţiune pe viaţă.

Rubrica Consultaţii juridice

La cererea cititorilor, prezentăm mai jos lista actelor necesare pentru perfectarea pensiei de către CTAS: (версия на русском языке)

ACTELE NECESARE LA STABILIREA PENSIEI PENTRU LIMITĂ DE VÎRSTĂ

1. Buletin de identitate

2. Carnet de muncă

3. Certificat de salariu (pentru perioada de 15 ani pînă la 1999 şi de la 01.01.1999 pînă la momentul adresării pentru stabilirea pensiei)

4. Certificat de confirmare a stagiului de cotizare

După necesitate:

5. Diploma de studii în instituţii de învăţămînt superior de zi (diploma obţinută pînă la 01.01.1999)

6. Adeverinţă de naştere a copiilor

7. Livretul militar

8. Adeverinţă de căsătorie / de divorţ

9. Certificat care confirmă perioada de îngrijire a unui invalid de gradul I, a unui copil invalid sub vîrsta de 16 ani sau a unei persoane care a depăşit vîrsta de 75 ani

În cazul dacă asiguratul s-a aflat în concediu fără menţinerea salariului, din lipsa volumului de lucru, se prezintă extrasul din ordin (nr. ordinului, perioada de concediu).

La documentele indicate în p. 1, 2, 5, 6, 7, 8  se anexează şi copiile lor.

ACTELE NECESARE LA STABILIREA PENSIEI DE INVALIDITATE

1. Buletin de identitate

2. Cotorul constatării gradului de invaliditate

3. Carnetul de muncă

4. Certificat de salariu

5. Certificat de confirmare a stagiului de cotizare

După necesitate:

6. Diploma de studii în instituţii de învăţămînt superior de zi (obţinută pînă la 01.01.1999)

7. Livretul militar

8. Adeverinţă de naştere a copiilor

9. Adeverinţă de căsătorie / de divorţ

10. Legitimaţiile de tip nou şi certificat sau extrasul din ordin ce confirmă participarea la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl

11. Act în caz de accident de muncă

La documentele indicate cu nr. de ordine 1, 3, 6, 7, 8, 9 se prezintă şi copiile lor.

ACTELE NECESARE LA STABILIREA PENSIEI DE URMAŞ

1. Cerere

2. Buletin de identitate

3. Certificat de deces

4. Certificat de naştere a copilului

5. Certificat de căsătorie

6. Certificat despre componenţa familiei

7. Carnetul de muncă a decedatului

8. Certificat de salariu a decedatului

9. Certificat de confirmare a stagiului de cotizare  (a decedatului)

După necesitate

10. Diploma de studii în instituţiile de învătămînt superior de zi (a decedatului), obţinută pînă la 01.01.1999

11. Livretul militar (a decedatului)

În caz dacă decedatul a beneficiat de pensie (pentru limită de vîrstă sau invaliditate) se prezintă următoarele documente:

1. Cerere

2. Buletin de identitate

3. Certificat de deces

4. Certificat de naştere a copilului

5. Certificat de căsătorie

6. Certificat despre componenţa familiei

La documentele indicate în p. 2, 3, 4, 5, 7, 10, 11 se anexează şi copiile lor.

CTAS Anenii Noi


ȘCOLI PUSTII ÎN UNELE LOCALITĂȚI DIN RAIONUL CĂUȘENI

Preluat de la stirilocale.md

În unele localităţi ale raionului Căuşeni prima zi de şcoală nu a avut loc la întâi septembrie. Asta pentru că raionul Căuşeni face parte dintr-un proiect implementat de câţiva ani de Banca Mondială care presupune reformarea sistemului de învăţământ şi optimizarea cheltuielilor.

Începând cu anul 2009 și până în prezent au fost închise 4 şcoli care nu atingeau 75 de elevi, iar copii transferaţi cu învăţătura şi transportaţi zilnic în alte sate, transmite postul Studio-L.

Olga Baltag din satul Florica susţine că a dedicat pedagogiei 21 de ani din viaţă şi spune că nu i-a venit să creadă atunci când a fost anunţată că şcoala din localitatea sa va fi închisă. Învăţătoarea claselor primare din sat spune că chiar dacă au trecut doi ani de când şcoala rămâne încuiată, în fiecare dimineaţă ca un pedagog disciplinat se scoală înainte de 8 şi iese la drum pentru a-şi întâmpina elevii care însă nu vin la ea, dar merg la Coşcalia.

Pentru elevii de la Florica începutul anului de studii începe de la autobuzul şcolar care în fiecare dimineaţă la 7 şi 45 porneşte spre şcoală. Ei susţin că nu sunt prea încântaţi pentru că în sat îşi cunoşteau mai bine profesorii, le era mai uşor, iar la gimnaziul din Coşcalia se simt ca în ospeţie. Îngrijoraţi, părinţii spun că şi-ar fi dorit ca instituţia de învăţământ din localitate să nu fie închisă, iar copiii să nu fie nevoiţi să facă naveta.

Şoferul autobusului şcolar susţine că statul a dotat localitatea cu transport nou și modern, dar care din cauza drumului pe timp de ploaie sau ninsoare rămâne blocat la jumătate de deal.

Conform datelor oferite de Direcţia Raională de Învăţământ, în raionul Căuşeni în viitorul apropiat urmează a mai fi închise încă cinci şcoli din lipsa elevilor. Localitățile Florica şi Plop fac parte din componenţa comunei Baccealia.
Categorie: Fisierele mele | Adaugat de: octavianzelinski
Vizualizari: 1312 | Downloads: 0 | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
 
Urmăreşte Adevărul online!
Monumentul lui Lenin rămîne la locul lui.
Preluat Publika TV

Doi părinţi şi copiii lor - morţi la Roşcani
Preluat JurnalTV
Protest din cauza prafului, în satul Botnărești
Preluat Prime.md


Operaţiunea "7 aprilie".

Grădiniţa - spaţiu bun de locuit!
Preluat JurnalTV

REVOLTĂTOR! În Anenii Noi, grădiniţa a fost transformată în bloc de locuit!

Macaroane pe urechi la Merenii Noi.
Preluat JurnalTV.

Impresii din Anenii Noi. Curaj.TV

 
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Copyright Adevărul de Anenii Noi © 2011